TEKNOSAB, Sanayideki Devrimin Liderliğini Üstlenecek

  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI IŞIK;
“TEKNOSAB’IN YER SEÇİMİ TAM İSABET”
 
BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BURKAY;
“TEKNOSAB, SANAYİDEKİ DEVRİMİN LİDERLİĞİNİ ÜSTLENECEK”
 
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) yerini havadan inceleme fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Yer seçiminin ne kadar doğru yapıldığını bir kez daha görme imkânımız oldu” dedi.
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üst düzey konuklarını Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. BTSO, Bursa iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılımıyla Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ağırladı. Toplantıda konuşan Fikri Işık, 8. kez ziyarette bulunduğu Bursa’ya her geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu söyledi.  İstanbul ve Kocaeli dışında en çok ziyaret ettiği şehrin Bursa olduğunu belirten Işık, “Bursa sadece üretmiyor, ayrıca heyecan veriyor. Bursa’da her geçen gün artan üretim heyecanı var. Bunun sebeplerden bir tanesi şehrine ve ülkesine âşık sanayicilerinin olmasıdır. Bursa sanayicisi gibi kentiyle özdeşleşen sanayici çok az” dedi.
 
“BTSO’NUN PROJELERİNİ BAŞKA ŞEHİRDE GÖREMEZSİNİZ”
Bursa’nın yönetim kadrosuyla ve yakaladığı sinerjiyle çok önemli projeleri başarıyla hayata geçirdiğini ifade eden Işık, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın özverili çalışmalarını takdir ettiklerini kaydetti. Fikri Işık, “BTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bizim çok sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. Çalışmalarından dolayı onu seviyor, ortaya koyduğu vizyon ve gayretten dolayı takdir ediyoruz. Bu kadar projeyi başka şehirlerde göremezsiniz. İşini şehir sevdası ile yapmak ayrı bir şey. BTSO’nun çok değerli Yönetim Kurulu üyelerini ve onu şahsında temsil eden Başkanımız İbrahim Burkay’ı çalışmalarından ötürü kutluyorum” diye konuştu.
 
“TEKNOSAB’I YAKINDAN İNCELEDİK”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bursa’nın yüksek teknolojili üretim ve ihracat hedefleri doğrultusunda BTSO’nun önderliğinde hayata geçirilmeye başlanan TEKNOSAB projesine de değindi. TEKNOSAB’ın yerini havadan inceleme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Bakan Işık, “Birilerinin yaptığı o spekülasyonların aksine TEKNOSAB’ın yer seçiminin ne kadar doğru yapıldığını bir kez daha görme imkânımız oldu” ifadelerini kullandı.
 
500 AR-GE MERKEZİ HEDEFİ
Bakan Işık, iş dünyası ile yoğun bir istişare sürecinin ardından hayata geçirdikleri Ar-Ge Reform Paketi’nden en fazla yararlanacak şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini ifade etti. Söz konusu Reform Paketi’ne ilişkin tüm detayların firmaların profesyonel çalışanları tarafından yakından incelenmesi gerektiğini belirten Işık, “Bugün itibariyle 245 Ar-Ge merkezimiz var. Hedefimiz bu sayıyı 500’e çıkarmak” dedi. TÜBİTAK’ı yeniden yapılandıracaklarını da açıklayan Fikri Işık, “Özel sektörün yapabileceği Ar-Ge’yi TÜBİTAK’a sokmayacağız. Orada gerekirse özel sektörden hizmet alacağız. 500 Ar-Ge merkezimiz varken biz özel sektörün yapacağı Ar-Ge’yi devlet olarak yaparak zaman kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.
 
“TANK DA YAPARIZ UÇAK DA”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin birçok sıkıntıya rağmen 2015 yılında yüzde 4’lük büyüme başarısı gösterdiğini söyledi. Burkay, “Bu büyüme toplam AB büyümesinin iki katına işaret etmektedir. Birçok ülkenin imrenerek izlediği bu tabloyu oluşturan sanayici dostlarımı canı gönülden kutluyorum. Başkalarının kurduğu oyunun parçası olmak istemiyoruz. Türkiye, her alanda kendi oyun kurgusunu yapmak için büyük mücadele veriyor. Bu oyun kurgusunda milli üretimin ve teknolojinin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Yerli otomobili üretme noktasında irademizi ortaya koyduğumuz Bursa’da, sadece otomotiv değil, uçak üretiminin de Bursa’da başlayacağı süreci harekete geçiriyoruz. Bursa firmaları uçak da yapar tank da yapar, İnşallah yerli otomobil de yapar. Yeter ki özel sektörümüzün gücüne güvenelim. Bu anlamda paydaşların ihtiyaçlarını doğru tespit edelim ve doğru teşhisler koyalım” diye konuştu.
 
“SANAYİDEKİ DEVRİMİ ISKALAMA LÜKSÜMÜZ YOK”
Dünyada akıllı üretim süreçleri ile endüstri 4.0 dönüşümünün başladığına dikkat çeken Başkan İbrahim Burkay, “Bu yeni sanayi devrimini ıskalamak gibi bir lüksümüz yok. BTSO olarak projelerimizi bu vizyonla gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Burkay, bilgi ve inovasyona dayalı üretim hedefi ile TEKNOSAB’ı Bursa’ya kazandırdıklarını ifade etti. Bursa’nın 100 yılını şekillendirecek TEKNOSAB’ın kuruluş prosedürünü 1 yıl gibi kısa sürede tamamladığına dikkat çeken Burkay, “TEKNOSAB, hedef sektörlerindeki kümelenme grupları, organize ticaret alanları, Ar-Ge, mükemmeliyet merkezleri, BTSO Teknoloji Üniversitesi, Lojistik Merkezi ile sanayinin yapısal dönüşümüne sistematik bir yaklaşım sergileyecek. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi işbirliğinde kurulacak TEKNOSAB sanayideki teknolojik dönüşümün liderliğini üstlenecek” diye konuştu.
 
BURSA’NIN AR-GE MERKEZİ HEDEFİ 70
Bursa’da son bir yılda 23 olan Ar-Ge merkezi sayısının 38’e yükseldiğini ifade eden İbrahim Burkay, “50 Ar-Ge merkezi sayısını söz ermiştik. Şu anda 40’a yakın Ar-Ge merkezimiz var. Ar-Ge Reform Paketi’nde 30 olan personel sayısının 15’e indirilmesi ve sağlanan desteklerle bu hedefimizi yükseltiyoruz. Biz Bursa olarak Ar-Ge merkezi olan şirket sayısını 70’e çıkartmaya söz veriyoruz” dedi.
 
BAKAN FİKRİ IŞIK OSB BAŞKANLARI İLE BULUŞTU
Programın ardından Bakan Fikri Işık, Bursa’da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgelerinin başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi. Bakan Işık, iş dünyası temsilcilerinin Islah OSB ve Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili talep ve çözüm önerilerini dinleyerek, sorularını cevaplandırdı.