Yabancı yatırımcı için tek adres “TEKNOSAB”

  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
Yabancı yatırımcı için tek adres “TEKNOSAB”
 
Bursalı medya temsilcileriyle iftarda buluşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın yabancı yatırımcılar için alternatifsiz adres olacağını belirterek, “TEKNOSAB’ta yer alacak şirketlerin ihracata dayalı teknoloji firmaları olacağı için bu bölgemiz, ülke ekonomimize büyük katkı sunacak” dedi.
 
Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen iftar programında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, konuşmasının ilk bölümünde Türkiye ve Bursa’daki ekonomik gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde gösterdiği yüzde 5’lik büyüme başarısının iş dünyasına büyük moral verdiğini dile getiren Başkan Burkay, referandumun ardından oluşan güven ve istikrar ortamıyla birlikte Türkiye ekonomisindeki büyümenin devam edeceğine inandıklarını vurguladı.
 
“YENİ BAŞARILAR DEVAM EDECEK”
Dünya Bankası ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini revize etmesini de değerlendiren Başkan Burkay, “Dünya Bankası ülkemizin 2017 için büyüme tahminini yüzde 3,5’e revize ederken, Fitch de bu oranı yüzde 2,4’ten yüzde 4,7’e yükseltti. Tüm algı operasyonlarına ve yaşadığımız zorluklara rağmen ülkemiz, ekonomik büyümesini sürdürüyor. Yatırımcılar hala ülkemizi güvenli bir liman olarak görüyor. Bursa iş dünyası olarak inanıyoruz ki ülkemiz yeni başarılara yelken açmaya devam edecektir” diye konuştu.
 
“TEKNOSAB ALTERNATİFSİZ TEK ADRES”
BTSO öncülüğünde Bursa’ya kazandırılan Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi TEKNOSAB’ın bayramdan sonra temelini atacaklarını ifade eden İbrahim Burkay, “TEKNOSAB, özellikle ülkemizin ve Bursa’mızın ihracat hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacak. Uluslararası sermayeli teknoloji şirketlerini bu bölgeye getirmeyi istiyoruz. Ülkemize gelmeyi planlayan her grubun alternatifsiz tek adresi TEKNOSAB olacaktır. TEKNOSAB’ta yer alacak şirketlerin ihracata dayalı teknoloji firmaları olacağı için bu bölgemiz, ülke ekonomimize büyük katkı sunacak” şeklinde konuştu.
 
“FİRMALARIMIZIN YETENEK MATRİSLERİNİ ÇIKARDIK”
Bursa’da otomotiv, makine ve tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm stratejik alanlarda 4 yıldır yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve firmaların yetenek matrislerini çıkardıklarını ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kentin taşıdığı potansiyele dikkat çekti.  Bursa’nın dünya devleriyle önemli işbirlikleri yaptığını, Türkiye’nin de milli projelerinde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Burkay, yerli otomobil konusunda da TEKNOSAB’ın en doğru adres olduğunu ifade etti. Başkan Burkay, “Yerli otomobil üretimi konusunda bir girişimci grubu oluşturuldu. Biz de Bursa olarak TOBB’a ve ilgili bakanlıklara raporumuzu sunduk. Tedarik imkanları, üretim alanları ve lojistik avantajları kıyaslandığında yerli otomobil için en doğru adres Bursa’nın merkezinde olduğu 1. Bölge’dir” dedi.
 
NEW YORK’A TÜRK TİCARET MERKEZİ
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ekonomideki olumlu performansın güçlenmesiyle BTSO olarak Türkiye’ye moral veren vizyon projelere devam edeceklerini söyledi. Ramazan Bayramı’nın ardından yaklaşık 200 milyon liralık yatırımı Bursa’ya kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Burkay, New York’taki ilk Türk Ticaret Merkezi’ni (TTM) hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Burkay, “Ekonomi Bakanlığı’mızın bu merkezlere çok önemli destekleri var. Temmuz ayı içerisinde New York’taki yeni merkezimizin açılışını yapacağız. Sadece New York ile yetinmeyeceğiz. Dünya ekonomisine yön veren birçok şehirde sene sonuna kadar bu merkezleri açmayı hedefliyoruz. Böylece Bursa iş dünyası temsilcileri global pazarın en önemli oyuncuları olacak” ifadelerini kullandı.
 
YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK
Temmuz ayına yoğun bir gündemle başlayacaklarını ifade eden Başkan İbrahim Burkay, 5 Temmuz’da Junioshow Fuarı ile sektör temsilcilerinin yerli ve yabancı alıcılarla buluşturacaklarını söyledi. BTSO tarafından Bursa’ya kazandırılan Yeniceabat’taki 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi’nde ‘Şehitler Anıtı’nı açacaklarını hatırlatan İbrahim Burkay, “Ayrıca yaz döneminde BUTEKOM ve MESYEB’in de resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz. Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin temellerini de kısa süre içerisinde atmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
ORGANİZE TİCARET BÖLGELERİ
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sektörlerden gelen talep üzerine makro projeleri arasında bulunan Organize Ticaret Bölgeleri için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bursa’nın ticari dönüşümüne de liderlik etmeyi hedeflediklerini ifade eden İbrahim Burkay, Organize Ticaret Bölgeleri projesinin yüksek ekonomik potansiyeli olan sektörlerin verimliliğini de artıracağını dile getirdi. Burkay, “Başarı odaklı, örnek ve inovatif bir yaklaşımla Organize Ticaret Bölgeleri’ni Bursa’da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 11 farklı sektör için kümelenme grupları olarak planladığımız bu bölgeler, Bursa’nın gelecek vizyonuna da büyük katkı sağlayacak” dedi.
 
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye’nin vizyon projelerinin BTSO liderliğinde hayata geçtiğini ifade etti. Böyle bir dönemde yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Remzi Topuk, BTSO’nun vizyonuyla Bursa’nın dev projelere ev sahipiliği yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
İftar programına ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Kuş ve Cüneyt Şener ile Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gülmez ve Şükrü Çekmişoğlu da yer aldı.