Bakan Özlü’den TEKNOSAB’A İnceleme

  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
Bakan Özlü’den TEKNOSAB’A İnceleme
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğiyle düzenlenen İstişare Toplantısı’nda Bursa’daki yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,  istişare toplantısının ardından TEKNOSAB’ın yapılacağı araziyi havadan inceledi. Türkiye ekonomisine üretim ve istihdamıyla güç veren Bursalı firmalara teşekkür eden Özlü, “İş dünyamızın fikirleri Bakanlık programlarımıza ışık tutuyor” dedi.
 
BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen İstişare Toplantısı öncesinde Bakan Faruk Özlü’ye BTSO’nun çalışmaları ve kuruluş alt yapısı 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanan TEKNOSAB projesi hakkında brifing verildi. Ardından düzenlenen İstişare Toplantısı’nda konuşan Faruk Özlü, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletinin milli iradesi ve inancıyla engellendiğini söyledi. Bu olaydan sonra ortaya konan milli birlik ve beraberliğin tüm dünyaya örnek gösterildiğini kaydeden Bakan Özlü, artık herkesin işine dört kolla sarılması gerektiğini ifade etti. Hükümet olarak iş dünyasının üretimine ve ihracatına daha fazla katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Özlü, ‘65. Hükümet bir reform ve icraat hükümeti olarak kuruldu. Bizler de bunun gereği olarak iş dünyamız ile istişare ederek yeni reformları hayata geçirmek istiyoruz. Bugün buraya gelmemdeki en önemli amaç da Bursa iş dünyasının taleplerini dinlemektir. Daha çok icraat ve daha çok reform için katkılarınızı bekliyoruz’’ diye konuştu.
 
“BTSO VE BURSA İŞ DÜNYASI TÜRKİYE’YE OLUYOR”
Bursa’nın üretim kalitesi ve sanayi tecrübesiyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Bakan Özlü, “BTSO ve Bursa iş dünyası her şehre örnek oluyor. Bursa, benim çok değerli bir kent. Bursa’daki firmalarımızın, Türkiye’nin hedefleri için büyük çaba sarf ettiğini biliyorum. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da çok önemli projelere liderlik ediyor. Her bir iş adamımızı, gösterdiği özverili çalışmadan ve heyecanından dolayı kutluyorum. Sizin kıymetli görüşleriniz, çalışmalarımıza ışık tutmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Bakan Özlü, Bursa’ya değer katan çalışmalara imza atan BTSO’ya teşekkür etti.
 
SİLAHLI KUVVETLER GÜÇLENECEK
Türkiye ekonomisinde reform niteliği taşıyan çalışmalar hakkında bilgiler sunan Bakan Özlü, Savunma reformu alanındaki çalışmalara da değindi. Savunma teknolojileri konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu belirten Bakan Özlü, şunları söyledi: “2007’den sonra dünyadaki bütün silahlı kuvvetler ve orduların gerçekleştirdikleri savunma reformlarını okudum ve inceledim. Geçmişte onlarla ilgili raporlar yazdım. Hükümetimizin en son hayata geçirdiği kararname ile ortaya koyduğu düzenleme, bir reform niteliği taşıyor. Bu reform, uzun zamandır üzerinde tartışılan konuların icraata geçirilmesidir. Emin olun, savunma reformu ile silahlı kuvvetlerimiz kendi alanında çok daha güçlenecektir.”
 
BURSA, TÜRKİYE’NİN İKİNCİ İHRACATÇI KENTİ
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bakan Faruk Özlü’nün ilk ziyaretini Bursa’ya gerçekleştirmesinin kentin vizyonu ve hedefleri açısından büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Bursa’nın Türkiye ekonomisine yön veren bir kent olduğunu belirten Başkan İbrahim Burkay, 1.000’e yakın yabancı sermayeli şirketin faaliyet gösterdiği Bursa’nın Türkiye’nin ikinci ihracatçı şehri olduğunu vurguladı. Bursa’nın 112 ülkeden daha fazla ihracat yaptığını da vurgulayan Burkay,  “Bursa iş dünyası olarak tek derdimiz Türkiye’nin ve Bursa’nın ekonomik hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır.  Bu vizyon ve misyonla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kentimizin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz” dedi.
 
“AVRUPA’DA BÖYLE BİR DESTEK YOK”
Kamunun iş dünyasına sunduğu desteklerden Bursalı iş dünyasının azami ölçüde faydalanması için çalıştıklarını belirten Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi, URGE ve Kümelenme platformları gibi projelerle Bursa iş dünyasına bu imkanlardan faydalanma fırsatı sunduklarını kaydetti. KOSGEB’in iş dünyasına yönelik fuarcılık alanında önemli desteklerde bulunduğunu da hatırlatan İbrahim Burkay, “Devletimizin iş dünyasına yönelik büyük destekleri var. Bu kaynakları kullanarak, firmalarımıza işlerini büyütmeleri ve daha rekabetçi yapıya kavuşmaları açısından önemli destekler sağlayabiliriz. Üyelerimize ihracatçı kimliği kazandırmak amacıyla 3 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO ve KOSGEB olarak 10 milyon liralık kaynağı Bursa’daki KOBİ’lerimize sunduk. Çünkü gelişmiş ülkelerde, başta Avrupa olmak üzere devletin bu oranlarda bir destek programı yok. Gündelik koşuşturmalardan dolayı bu destekleri kaçırabiliyoruz. Firmalarımız bu desteklerden mutlaka faydalanmalı” diye konuştu.
 
Toplantının sonunda Bakan Özlü, kendi adına dikilen 16 fidan için hazırlanan sertifikayı Başkan Burkay’ın elinden aldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Toplantıya, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri, BTSO İstişare Heyeti ve Bursalı yatırımcılar katıldı.
 
TEKNOSAB’I HAVADAN İNCELEDİLER
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, BTSO’daki İstişare Toplantısının ardından Türkiye’nin ileri teknoloji üretimine büyük katkı sağlayacak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) yapılacağı araziyi helikopterle havada inceledi. Bakan Özlü’ye, Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı Burkay ve Başkan Altepe eşlik etti. Başkan Burkay, TEKNOSAB Projesinin son durumu ile ilgili Bakan Özlü’ye bilgiler verdi.